60 години ще отбележи ДГ“Здравец“ с.Стожер

28.05.2024

Своя шейсети  рожден ден ще отбележи на 30 май, четвъртък, детската градина в с.Стожер. Тя отваря врати на 1 октомври 1964 г. с една група в пригодено  за целта помещение. На  20 май е открита новата, специално построена сграда. Работа започват 4 групи, а първа директорка е Иванка Минковска.

През ноември 1989 г на 25-годишния юбилей детската градина в с.Стожер  е именувана и оттогава се нарича „Здравец“, а за принос в отглеждането и възпитанието на децата тя  е удостоена  с орден „Кирил и Методий“ – трета степен, като е важно да се отбележи, че само още една градина в областта има това отличие.

В днешно време детската градина е поверена на Донка Стойкова,  функционират 3 групи със 73 деца, като за тях се грижат 7 души педагогически персонал с висок образователен ценз   и още  толкова  - непедагогически персонал.

Празничната програма посветена на 60-та годишнина ще започне в 11 ч. на 30 май в залата на НЧ „Хр.Ботев“ в с. Стожер. Поканени са много гости, спонсори и бивши възпитаници,  сред тях Младен Денчев, който ще изпрати от Англия видеообръщение. Поздрав ще отправи  и селекционерът от Добруджански земеделски институт и създател на нов сорт пшеница доц.д-р Христо Стоянов.

Към домакините, гостите и присъстващите с приветствие ще се обърне кметът на Община Добричка Соня Георгиева. Грижата  за подрастващото поколение и съхраняване на детските и учебни заведения на територията на общината винаги е бил е основен  приоритет  в управлението на  г-жа Соня Георгиева. .

предишна
  • Стожер
    30° C
    предимно ясно
  • Победа
    30° C
    предимно ясно
  • Карапелит
    31° C
    разкъсана облачност
  • Овчарово
    30° C
    предимно ясно
  • Ведрина
    30° C
    предимно ясно
следваща
#
#
Нагоре