Престижно представяне на наше дете на Hippo 4

28.05.2024

Европейска квалификация по английски език за участие в Световната  олимпиада HIPPO се проведе на 21-23 май в италианския град Венеция. В нея взеха участие деца от  5 до 18- годишни,  разделени в различни възрастови групи. Те са придобили право да премерят сили и знания по английски език,  след като са преодолели предварителните  кръгове по училища и националния финал на 20 април.

Милица Георгиева, която е дете на служител в Община Добричка, се представя  за поредна година в тази надпревара. Във Венеция тя участва във възрастова категория Hippo 4(15-17 год.) и се нареди на 8 място от общо 22 участници от Европа.

225 деца са се явили в предварителните кръгове в страната за възрастова група Hippo 4, 25 от тях са класирани за националните финали и само четирима участници са придобили право да се състезават на европейската квалификация.

Милица е  ученичка в 9 „а“  клас в Частната профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“. Освен английски тя учи и испански език и също  има високи отличия от участия в национални олимпиади.  

предишна
  • Стожер
    30° C
    предимно ясно
  • Победа
    30° C
    предимно ясно
  • Карапелит
    31° C
    разкъсана облачност
  • Овчарово
    30° C
    предимно ясно
  • Ведрина
    30° C
    предимно ясно
следваща
#
#
Нагоре