Регионалните фолклорни прегледи на художествената самодейност в Община Добричка започват на 1 юни

30.05.2024

Традиционните за Община Добричка Регионални  фолклорни прегледи на художествената самодейност „Добруджа, обич моя!“ тази година ще започнат на 1 юни.  Първият домакин е с.Победа, а началото ще бъде дадено в  9 часа в залата на читалище „Пробуда“ .  

Своеобразните  фолклорни прояви, предшестващи празника на общината,  са призвани да изиграят ролята на генерална репетиция преди традиционния събор „Песни и танци от слънчева Добруджа“ край с.Дебрене. По този начин се дава възможност на всички жители на Община Добричка да видят изпълненията на самодейците, които ще вземат участие в най-големия фолклорен форум в културния календар на общината на 29 юни.

В Първия фолклорен регионален преглед в с. Победа ще се представят самодейците от 12 читалища – Плачидол, Златия, Методиево, Полк.Иваново, Одринци, Царевец, Славеево, Котленци, Стефан Караджа, Лясково, Пчелник и домакините от Победа, както и Пенсионерски клуб „Здравец“ в Победа.

Приветствие към участници и гости при откриване на събитието ще поднесе кметът на Община Добричка Соня Георгиева. 

Читалищата в Божурово и Стефаново ще приемат следващите две издания на регионалните прегледи, съответно на 15 юни от 10 часа и на 22 юни от 9 часа.

Всички самодейци, които взимат участие в регионалните фолклорни  прегледи ще бъдат отличени с грамота от кмета Соня Георгиева


предишна
  • Стожер
    30° C
    предимно ясно
  • Победа
    30° C
    предимно ясно
  • Карапелит
    31° C
    разкъсана облачност
  • Овчарово
    30° C
    предимно ясно
  • Ведрина
    30° C
    предимно ясно
следваща
#
#
Нагоре