Четири проектни предложения на Община Добричка са одобрени по Нац. кампания „Чиста околна среда“ на ПУДООС

31.05.2024

Община Добричка участва с проектни предложения на кметства, училища и детски градини в ежегодния конкурс за най-оригинален и екологично познавателен проект на тема „Обичам природата и аз участвам” в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда“ на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Четири са одобрените проектни предложения:

Кметство Черна - проект „Изграждане на спортна площадка в с. Черна“ на стойност

14 994  лв. Реализацията на този проект ще доведе до подобряване на качеството на живот на жителите на селото, чрез създаване на подходящи условия за спорт и отдих. Проектът предвижда създаване на кът за спорт и отдих. Ще се монтират фитнес уреди, маса за тенис и една беседка за отдих, както и люлка за най-малките. Така двора на бившето училище ще се превърне в красива зона за спорт и отдих.         

Кметство Бенковски - проект „Изграждане на детска площадка в парка“ на стойност

14 950 лв. Проектът предвижда изграждане на детска площадка, намираща се в читалищния парк. Детската площадка ще бъде затревена, ще се оформи площадка, където ще се монтират детските съоръжения и паркови елементи. Ще се почисти и облагороди, за да се превърне в място за различни състезания, турнири, детски игри и др. Детската площадка ще бъде комбинирана за различни възрастови групи и ще достигне до по-широк кръг ползватели.

Кметство Стожер- проект „Изграждане на кът за отдих, игри и спорт“ на стойност

14 901 лв. Реализацията на проекта предвижда доставка и монтаж на беседка, пързалка, детска люлка-въртележка, тройна люлка, клатушка, футболни врати, пейки и кошчета за отпадъци. Част от дейностите по изкопаване и заравняване на терена, за които не се изискват специфични професионални умения и опит, ще се извършат от жителите-доброволци на село Стожер. Очакваните резултати са възстановяване, обновяване и облагородяване на публичната инфраструктура, която от своя страна да доведе до създаване на благоприятна жизнена среда.

Реализацията на проекта е идеална предпоставка за обособяване на зелена зона за отдих и игри за жителите, гостите и туристите на селото.

ОУ " Христо Ботев", с. Стожер – проект „Кът за отдих и учене“, на стойност 7 500 лв.

 Целта на кампанията „Чиста околна среда - 2024 г.“ е да изгради обществено отношение по въпросите, свързани с опазването на околната среда, да повиши загрижеността към мястото, в което живеем. С реализацията на дейностите се цели реновиране и/или създаване на нови паркови пространства, залесяване и засаждане на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други за повишаване на екологичното самосъзнание, формиране на позитивна нагласа към природата, затвърждаване на умения и желание за опазване на околната среда у гражданите.


Крайна дата за реализация на дейностите по Кампанията е 31.12.2024 г.


предишна
  • Стожер
    30° C
    предимно ясно
  • Победа
    30° C
    предимно ясно
  • Карапелит
    30° C
    разкъсана облачност
  • Овчарово
    30° C
    предимно ясно
  • Ведрина
    30° C
    предимно ясно
следваща
#
#
Нагоре