Фестивал по проект на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства(ЦОИДУЕМ) ще се проведе в Ловчанци

10.06.2024

Детска градина „Първи юни“ в с. Ловчанци, Община Добричка ще бъде домакин на фестивала  „ Пъстроцветна усмивка“ на 12 юни, сряда, от 10 ч. Фестивалът се организира по проект „Създаване на мобилна група от преподаватели като иновативна форма на обучение в Община Добричка“, одобрен по конкурсна процедура 33.22-2023, Приоритет 2 на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства (ЦОИДУЕМ).

Основната цел на проекта е осигуряване на условия за развитие на политиката за образователна интеграция и интеркултурно образование на децата от етническите малцинства и етнокултурни общности в детските градини на общината, чрез осигуряване на образователна среда за осъществяване на процес на ценностно-ориентирана образователна интеграция на децата от етническите малцинства.

Проектните дейности се реализират в 12 детски градини на Община Добричка, с продължителност 12 месеца: от началото на септември 2023 г. до края на август 2024 г. Общата стойност на проекта е 30 000 лв.

В проектните дейности са включени 230 деца на възраст от 3 до 7 години, посещаващи детските градини в селата Бенковски, Божурово, Дончево, Карапелит, Ловчанци, Лясково, Овчарово, Паскалево, Победа, Стефаново, Стожер и Царевец,  също така 230 родители на деца и 60 представители на педагогически и непедагогически персонал в детските градини.

Участието им в проектните дейности ще допринесе за преодоляване на проблемите на ранното детско развитие, интеркултурното общуване и разбирателство, страха от публично представяне, неувереността в собствените възможности, а също ще способства за посрещане на потребностите им от внимание, съчувствие, окуражаване, изява и одобрение.

Всички деца, участници във фестивала  ще получат подаръци от кмета на Община Добричка Соня Георгиева.

предишна
  • Стожер
    30° C
    разкъсана облачност
  • Победа
    30° C
    разкъсана облачност
  • Карапелит
    30° C
    ясно небе
  • Овчарово
    30° C
    разкъсана облачност
  • Ведрина
    30° C
    разкъсана облачност
следваща
#
#
Нагоре