Поетесата Пепа Божкова и художничката Пепа Матеева гостуват съвместно на Община Добричка утре

17.06.2024

По инициатива на кмета на Община Добричка Соня Георгиева,  утре, 18 юни, от 11 часа в зала 108 на общината  предстои да бъде представена новата поетична книга на Петранка Божкова „Сега ми трябва глътка светлина“. .

Това е шеста по ред стихосбирка на добричката поетеса, която е почетен гражданин на Община Добричка от 2008 г.и също така е автор на текста на химна на общината.

Стихосбирката „Сега ми трябва глътка светлина“ е издадена от издателство „Български писател“ и е отличена със специалната награда на издателството за 2023 г.

59 стихотворения са разпределени в пет тематични цикъла и представят  пъстра колекция от чувства, въпроси, съмнения, радости и надежди от „странния, непредвидим, понякога тъжен, но все пак хубав живот“, както споделя самата авторка в предговора на книгата.

Наред с красивите стихове на Пепи Божкова, в залата ще бъдат изложени пъстроцветните картини на Пепа Матеева,  художник – любител, избрала да твори в стил наивизъм. В наши дни наивистичното изкуство е вече напълно признат артистичен жанр, представен в художествените галерии в цял свят. Картините на Пепа Матеева, освен пъстроцветни, са много живи и наситени с позитивизъм и настроение.


предишна
  • Стожер
    30° C
    разкъсана облачност
  • Победа
    30° C
    разкъсана облачност
  • Карапелит
    30° C
    ясно небе
  • Овчарово
    30° C
    разкъсана облачност
  • Ведрина
    30° C
    разкъсана облачност
следваща
#
#
Нагоре