Общински пътен участък между селата Карапелит и Медово ще бъде рехабилитиран със средства от ДФЗ

21.06.2024

Проектът „Рехабилитация на общински път DOB2100 в участък между селата Карапелит и  Медово“ е одобрен и получава финансиране в размер на 3 511 963 лева.

Проектът е насочен към подобряване на пътната мрежа, в съответствие със зададените мерки по  Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020. Предвиденият за рехабилитация участък е от края на с. Карапелит до началото на с.Медово, като дължината на отсечката е 4 790 м.

 Дейностите включват строително монтажни работи съгласно одобрен работен проект - земни работи, асфалтови работи, пътни работи- съоръжения, временна организация и безопасност на движението. Предвидени са и свързани с проекта разходи за консултантски услуги за изготвяне на проекта, строителен и авторски надзор.

Главната цел на проекта е подобряването и модернизацията на инфраструктурата на община Добричка, което ще спомогне за  развитие на селищата, привличане на нови бизнес партньори и развитие на местния бизнес и икономика. С реализирането на проекта, ще бъдат възстановени и подобрени транспортно - експлоатационните качества на настилката и пътното тяло с оглед осигуряване условия за безопасност на движението, комфорт на пътуващите и добро отводняване на пътя в разглеждания участък.

В следващите дни предстои да бъде подписан договор с ДФЗ.

предишна
  • Стожер
    30° C
    разкъсана облачност
  • Победа
    30° C
    разкъсана облачност
  • Карапелит
    30° C
    ясно небе
  • Овчарово
    30° C
    разкъсана облачност
  • Ведрина
    30° C
    разкъсана облачност
следваща
#
#
Нагоре