Община Добричка празнува в петък и събота

24.06.2024

Празникът на Община Добричка тази година ще бъде отбелязан на 28 и 29 юни. В петък е тържественият концерт в зала „Добрич“от 14 часа, а в събота е традиционният събор „Песни и танци от слънчева Добруджа“

По време на тържествения концерт ще бъдат връчени Годишните награди на Община Добричка за 2023 г. в девет категории за постигнати добри резултати в местното самоуправление, образованието, читалищната дейност, за значими постижения в земеделието и бизнеса  и принос в развитието на общината.

Приветствие към присъстващи и гости ще поднесе кметът Соня Георгиева, а празникът ще завърши с концерт на женски народен хор „Ваня Монева“ с диригент Ваня Монева.

В събота тържествата ще продължат от 9.30 ч. в местността „Славната канара“ край Дебрене, където ще се проведе 55-ото издание на събора „Песни и танци от слънчева Добруджа“. В него ще се включат над 3000 самодейци от общините Добричка, Добрич, Балчик, Генерал Тошево, Каварна, Крушари, изпълнители  от Варна, Русе, Шумен, Харманли, Ямбол, Плевен, Ловеч.

Радващо е, че в събора са заявили участие  представители на две национални училища по изкуствата – Варна и в Плевен, както и добричкото училище  по изкуствата  - СУ „Св.Климент Охридски“ .

В 14 ч. концерт на първа естрада ще изнесат музикантите от оркестър „Приятели фолк“.

Кметът Соня Георгиева кани жителите  на Община Добричка да се включат в празничните прояви.

При дъждовно  време читалищата в пет населени места – Паскалево, Стефаново, Дончево, Победа и Плачидол ще имат готовност да приемат изпълнителите  и гостите.

предишна
  • Стожер
    30° C
    разкъсана облачност
  • Победа
    30° C
    разкъсана облачност
  • Карапелит
    30° C
    ясно небе
  • Овчарово
    30° C
    разкъсана облачност
  • Ведрина
    30° C
    разкъсана облачност
следваща
#
#
Нагоре