Община Добричка спечели проект „От сърцето на Добричка до хората в Европа“ след проведен конкурс за финансиране на малки проекти в рамките на Договор с Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018“ чрез НСОРБ. Стойността на проекта е 3500,00 лв. като 3000 лв. се осигуряват от грантовата схема и 500 лв. съфинансиране. Партньор по проекта е Сдружение Бизнес агенция.

Основна цел: Да се повиши информираността на хората от 68-те села на житницата на България – Община Добричка, за ползите от членството, за връзката между приоритетите на председателството на страната и живота на обикновените хора и децата от региона и приноса на всеки човек за по-доброто бъдеще на Европа.

Целева група: Проектът предвижда да обхване като конкретни бенефициенти- участници в планираните три събития - общо130 души - 70 възрастни и 60 деца от 35 села от територията на община Добричка. Информационните дейности по проекта ще обхванат непряко поне 350 души от селата, на териториите на които активно работят читалища. Акцентът е върху привличане на участници от всички възрастови групи и от всички етнически групи съгласно демографския профил на Общината. Ще бъдат привлечени жители от различни села, като им се осигури транспорт за включване в събитията, за да се покрие максимално широк кръг представители на целевата група на проекта.

Проектът предвижда ангажиране на широк кръг граждани, представители на бизнеса и ученици от 68-те села на Обшина Добричка в комплекс от информационни и партисипативни мероприятия (информационни интерактивни семинари за граждани и деца) за предоставяне на ясна и достъпна информация относно същността и ролята на Българското председателство на Съвета на ЕС и изграждане на по-устойчив  позитивен образ на страната ни за развитието на ЕС.

Прикачени файлове

Array ( [0] => Array ( [id] => 2854 [lid] => bg [title] => Европа на кратко [description] => [relation_id] => 855 [ord] => -134 [src] => files/info_pages/europe_nutshell_presentation_bg_0.pptx [type] => unknown [hidden] => 0 [size] => 3991633 [date] => 18.05.2018 ) [1] => Array ( [id] => 2855 [lid] => bg [title] => Ученици и учители от общинските училища в община Добричка участваха в занятие тема „От децата на Добричка до децата в Европа“ по проект „От сърцето на Добричка до хората в Европа“ [description] => [relation_id] => 855 [ord] => -134 [src] => files/info_pages/za_medii.docx [type] => doc [hidden] => 0 [size] => 3796046 [date] => 18.05.2018 ) ) 1
предишна
 • Стожер
  29° C
  облачно
 • Победа
  29° C
  облачно
 • Карапелит
  30° C
  предимно облачно
 • Овчарово
  29° C
  облачно
 • Ведрина
  29° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре