Кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков откри втора група в Детска градина „Слънчице“ село Божурово

11.05.2018

 

Кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков откри втора група в Детска градина „Слънчице“ село Божурово на 11 май 2018 г. в 10.30 ч. Денят на откриването не е избран случайно. На този ден честваме Светите братя Кирил и Методий.

На тържеството присъстваха инж. Тошко Петков – кмет на община Добричка, г-жа Филиз Хюсменова – евродепутат, д-р Хасан Адемов – депутат от 8-ми многомандатен избирателен район, г-н Донко Марев – председател на Добрички общински съвет, кметския екип на общината, представители на общинската администрация, общински съветници от Добрички общински съвет, кметове от община Добричка, родители, жители и гости на село Божурово и Росеново.

„Казват, че най-ценния капитал на една страна са хората, а най-голямото богатство децата, а всяко по своему уникално, един детски свят пълен с тайни, очарования и надежди. Децата ни събраха. Да, днес е празник, защото заедно официално ще открием втора група в детската ни градина.“ С тези вълнуващи думи на директора на ДГ “Слънчице“ Димитричка Бойчева започна тържеството.

Поздравителни адреси бяха отправени от кмета на община Добричка – инж. Тошко Петков, Филиз Хюсменова, д-р Хасан Адемов, г-н Донко Марев. Инж. Тошко Петков в словото си подчерта, че основен приоритет за община Добричка е подобряване условията за израстване и възпитание на децата, за да имат те пълноценно и щастливо детство. Община Добричка вложи сериозен финансов ресурс за изграждане и обновяване на материално-техническа база и за качествена образователна среда за децата. Осигурени са оптимално комфортни условия за обучение и възпитание на общо 37 деца, разделени в две групи – едната за децата на възраст между 2 и 4 години, а другата – за 22 деца на 5 и 6 години. Обновен е комплекс за новата група в основната сграда на детската градина. Извършено е още благоустрояване и озеленяване на дворното пространство, където са монтирани нови детски съоръжения за игра.

Инж. Тошко Петков и Донко Марев поднесоха подаръци за всички деца – много играчки и лакомства. Госпожа Филиз Хюсменова и д-р Хасан Адемов направиха парични дарения за детската градина. Децата зарадваха всички присъстващи с емоционално и трогателно тържество. Показаха какво са научили в дейностите по проект „Детска академия за толерантност в община Добричка“, който се осъществява попроцедура BG05M2OP001-3.001 „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение“по ОП ,,Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

След тържеството всички бяха поканени от директора на детската градина за най-тържествената и вълнуваща част за прерязване на лентата на новата занималня. Лентата беше прерязана от инж. Тошко Петков и г-жа Филиз Хюсменова. Гостите на тържеството получиха подаръци – сувенири, изработени от децата в детските ателиета по приложни изкуства по проект „Детска академия за толерантност в община Добричка“.Благодарствен адрес от директора на детската градина получи кмета на община Добричка инж. Тошко Петков – за всеотдайните грижи и активното партньорство в цялостната дейност на детската градина.

След тържеството всички гости посетиха и разгледаха Основно училище „Васил Левски“, село Божурово.

предишна
  • Стожер
    19° C
    облачно
  • Победа
    19° C
    облачно
  • Карапелит
    19° C
    облачно
  • Овчарово
    19° C
    облачно
  • Ведрина
    19° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре