Поздравителен адрес по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

22.05.2018

 

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

ПРОСВЕТИТЕЛИ И ДЕЙЦИ НА НАУКАТА И КУЛТУРАТА,

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА,

 

Сърдечно Ви поздравявам по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост! Това е най-светлия и най-големия български празник, изразяващ духовните въжделения на българите за църковна независимост, просвещение и национално въздигане. В този ден отдаваме своята почит към създателите на нашата азбука – Светите братя Кирил и Методий, към делото на техните ученици и последователи, благодарение на които нашата писменост и култура се разпространява и в другите славянски страни и оставя трайни следи в историята на всички славянски народи.

24 май е празник на културата и науката, на хората градящи устоите на нацията, на хората даващи ни идентичност и на тези, които възпитават поколенията след нас!

Уважаеми учители, благодарим Ви за вниманието и грижите, за ежедневното себераздаване и всеотдайност. Имайте сили, за да продължите да предавате на идните поколения знания, душа и любов!

На всички деца и ученици пожелавам здраве, любов към книгите и успехи във всички начинания. Помнете своя род и език! Бъдете горди българи!

Честит да е празникът на всички съвременни просветители, които със словото и българската писменост продължават славната традиция и водят нацията към светли бъднини за България!

ЧЕСТИТ 24МАЙ!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА ДУХОВНОСТ!

 

инж. Тошко Петков

кмет на община Добричка

предишна
  • Стожер
    23° C
    ясно небе
  • Победа
    23° C
    ясно небе
  • Карапелит
    23° C
    ясно небе
  • Овчарово
    23° C
    ясно небе
  • Ведрина
    23° C
    ясно небе
следваща
#
#
Нагоре