Днес връчват отличия на педагози и ученици от община Добричка

23.05.2023

В 14.00 ч. днес в залата на ДТ „Йордан Йовков“ ще започне празничният концерт, с който Община Добричка ще отбележи Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В рамките на тържественото събитие ще се проведе и традиционната церемония за награждаването на учители, ученици и читалищни дейци. Кметът на Община Добричка Соня Георгиева ще връчи плакети и грамоти на директори на учебни заведения, учители и изявени ученици.

В знак на признателност за съхраняване на българските традиции,  за популяризирането на добруджанския фолклор ще бъдат отличени и личности с ярко присъствие в културния живот в община Добричка.

Празничният концерт ще започне с изпълнения на Детски хор „Добри Христов“ с диригент Галина Станишева от град Варна, на пианото – Биляна Енева. В програмата е предвидено участие на Виктория Митева от село Владимирово, Атанас Петров – изпълнител на гайда, от село Ведрина, и на деца от детската градина в село Одърци.

Специален поздрав за присъстващите на празничното събитие на Община Добричка ще отправят със своя спектакъл и изпълнителите от „Роберта балет“ с ръководител Вера Цариградска.

предишна
  • Стожер
    14° C
    облачно
  • Победа
    14° C
    облачно
  • Карапелит
    13° C
    облачно
  • Овчарово
    14° C
    облачно
  • Ведрина
    14° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре