В летни училища ще се забавляват деца от община Добричка

26.07.2022

 By Pro News Dobrich  07.07.2022  No Comment

Летни училища за децата от община Добричка организира за поредна година Общностният център в село Стефаново по проекта „Равен шанс за всички деца в община Добричка”. През месец юли ще отворят врати летните училища в селата Божурово и Одърци, а през месец август  – в селата Стефаново и Батово. Групите са по 15 деца на възраст от 5 до 7 години.

В проекта са ангажирани педагози и медиатори, които ще предоставят допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на училищната готовност на децата. Педагозите са разработили специални програми, структурирани върху основните образователни направления, необходими за социалното, познавателното, езиковото, емоционалното и творческо развитие на децата. Програмите са изготвени с цел повишаване и развиване на придобитите от предучилищното възпитание компетентности – знания, умения и отношения, необходими за преминаване на детето към училищното образование.

Предвидени са учебни занимания, игри със състезателен характер, четене на приказки, рисуване, апликиране, драматизации на приказки, обогатяване представите за заобикалящата действителност. Ще бъдат организирани екскурзии, децата ще посетят и детския отдел в Регионалната библиотека „Дора Габе” в Добрич. Ще имат възможност да присъстват на открит урок по народни инструменти, който ще бъде воден от квалифициран преподавател в Народно читалище „Йордан Йовков”.

Много забавления ще бъдат подготвени за децата и в предвидения кулинарен ден, в който малчуганите ще приготвят сами сандвичи и закуски.

В последния ден на всяко лятно училище ще бъде проведена викторина с много награди, а за бъдещите първокласници са предвидени и допълнителни изненади.

https://pronewsdobrich.bg/2022/07/07/v-letni-uchilishta-shte-se-zabavlyavat-detsa-ot-obshtina-dobrichka/?fbclid=IwAR1TyspvL5ForNOeMtcCUv1SGrLFbi8ljousPq-I6GSz7XMC4_eckVx2kww

предишна
 • Стожер
  14° C
  облачно
 • Победа
  14° C
  облачно
 • Карапелит
  13° C
  умерен дъжд
 • Овчарово
  14° C
  облачно
 • Ведрина
  14° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре