Митрополит Йоан връчи благодарствени грамоти на дарителите за новия храм в с. Ведрина

31.10.2022

 By Pro News Dobrich  30.10.2022  No Comment

Почетен кръстен знак и благодарствена грамота получи кметът на село Ведрина Красимира Атанасова за осъществяването на голямото дело – освещаването на новопостроения храм „Св. Архангел Михаил“ в селото, което днес извърши Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Владиката отслужи литургията с още осем свещеници от епархията, в присъствието на десетки жители на Ведрина и околните села. На освещаването присъстваха кметът на Община Добричка Соня Георгиева и зам.-кметът Иван Пейчев.

Митрополит Йоан връчи благодарствени грамоти за заслуги за изграждането на храма и на дарителите за святото дело Кольо Драгиев, Петър Марков, Атанас Петров, Мариян Димитров, Георги Капралов.

„Това е един от най-щастливите дни в моя живот. Аз съм роден в с. Ведрина, тук съм израснал, последните 16 години живея и работя тук. За мен е голямо щастие, че успяхме да построим този храм. Смятам, че българинът има широка душа и вярвам, че и много други хора на драго сърце биха вложили средства и усилия за такива свети дела. Много се зарадвах, че в последните дни ми се обадиха мои приятели и познати да ме поздравят и всички се радваха искрено за това дело, за този прекрасен храм. Помогнах с каквото мога и имам сили,“, заяви Кольо Драгиев, земеделски производител и председател на ЗК „Ведрина“, направил парични дарения, помагал с труд и машини.

15 години след първата копка ще бъде осветен новият храм в село Ведрина

Красимира Атанасова сподели, че е много щастлива и развълнувана. „Винаги съм благодарила на Бог, че ми даде сила, че митрополит Йоан ми даде вяра и спокойствие, за да стигнем до този щастлив миг за всички жители на Ведрина – да имат този храм. Нека да бъдат по-сплотени, да вярват, пожелавам им здраве и благоденствие. Да бъдат благословени всички жители на селото!“, бяха думите й. Отец Иван ще служи в новия храм „Св. Архангел Михаил“.

С молитва и света Литургия осветиха новия храм “Св. Архангел Михаил” в с. Ведрина

В село Ведрина е имало църква, която се е казвала също „Свети Архангел Михаил“. Последното кръщене в нея е извършено през 1959 година. След това тя се е разрушила напълно. Новият храм е построена на друго място, в центъра на селото, до училището. От първата копка, до днешния щастлив за миряните ден изминаха 15 години.

https://pronewsdobrich.bg/2022/10/30/mitropolit-yoan-vrachi-blagodarstveni-gramoti-na-daritelite-za-novia-hram-v-s-vedrina/?fbclid=IwAR30_v6n96ZTGW-WOyrvD69l8M6QK7JX0qec6182DZVI6pdvMe7hnWNSpsQ

 

 

 

 

 

 

 

предишна
  • Стожер
    8° C
    слаб дъжд
  • Победа
    8° C
    слаб дъжд
  • Карапелит
    8° C
    умерен дъжд
  • Овчарово
    8° C
    слаб дъжд
  • Ведрина
    8° C
    слаб дъжд
следваща
#
#
Нагоре