Денят на християнското семейство събра деца, родители и учители в училището в с. Дончево (ВИДЕО)

21.11.2022

21.11.2022 г. 14:06:39 ч. / ИА Добруджа

Ученици и техните родители и учители се събраха днес заедно в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Дончево, за да отбележат Деня на християнското семейство. Гост на проявата бе отец Велико от православния храм „Света Троица“ в Добрич.

Целта е да запознаем децата със същността на този празник, със семейните ценности, които трябва да се предават от поколение на поколение. Затова и в проявата се включи отец Велико с беседа за основните добродетели, на които се крепи семейството, каза директорът на училището в село Дончево Мария Архангелова.

Децата представиха тематична драматизация, свързана с традиционния бит на едно българско семейство в миналото, а след това деца, родители и учители споделяха какви са традициите в техните семейни общности и обичаите, които спазват през годината и др. Всички се включиха в игри, специално подготвени за Деня на християнското семейство. Специалният гост - отец Велико, говори пред децата и родителите за същността на днешния празник, за ролята на семейството и др.

Днес доказахме за пореден път, че в нашето училище всички заедно - учители, деца и родители, сме като едно семейство, каза още директорът.

ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в село Дончево е средищно учебно заведение, в което се обучават ученици от 4 села – Дончево, Драганово, Опанец и Богдан.

 Репортаж на Галина Бозукова и Стефан Калев

Виж видеото

https://dobrudjabg.com/novina/denqt-na-hristiqnskoto-semeistvo-sybra-deca-roditeli-i-uchiteli-v-uchilishteto-v-s-donchevo-video-/83169

предишна
  • Стожер
    10° C
    облачно
  • Победа
    10° C
    облачно
  • Карапелит
    9° C
    предимно облачно
  • Овчарово
    10° C
    облачно
  • Ведрина
    10° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре