Община Добричка ще кандидатства с проект за модернизация на уличното осветление в 10 села

25.01.2023

 25.01.2023 г. 14:55:37 ч. / ИА Добруджа

Община Добричка ще кандидатства с проектно предложение „Реконструкция и модернизация на системи за външно изкуствено осветление в десет населени места от община Добричка“ по процедура, финансирана от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Поканата е адресирана към 74 общини (включително и община Добричка), чиито проекти за улично осветление са били оценени, одобрени и са включени в списък с резервни проектни предложения по открита процедура за подбор на проектни предложения BGENERGY-2.001 „Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура - системи за външно изкуствено осветление на общините“.

Община Добричка е допустим кандидат. Подаденият през 2020 год. проект от Община Добричка със същото наименование, е на стойност 1 039 312,73 лева.

В доклада са обхванати села с най-много жители по настоящ адрес и села, в които не са подменени осветителни тела с LED осветление. Това са селата Одърци, Батово, Бенковски, Победа, Дончево, Карапелит, Ловчанци, Паскалево, Стефаново, Стожер.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 30 януари, включително.

Ако Община Добричка получи одобрение, се задължава за период от 5 години след приключване на проекта да извършва ежегодни вноски във Фонда за декарбонизация в размер на 10 % от действително получения размер на безвъзмездна помощ по настоящия проект.

https://dobrudjabg.com/novina/obshtina-dobrichka-shte-kandidatstva-s-proekt-za-modernizaciq-na-ulichnoto-osvetlenie-v-10-sela/84664

предишна
  • Стожер
    17° C
    облачно
  • Победа
    17° C
    облачно
  • Карапелит
    17° C
    облачно
  • Овчарово
    17° C
    облачно
  • Ведрина
    17° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре