Живко Желев след рокадата в Добрички общински съвет: Не намесвайте партия БСП в тези договорки

25.01.2023

 25.01.2023 г. 15:40:31 ч. / Михаил Добромиров

Не искам да намесвате партия БСП, нейното ръководство и членовете й в тези договорки. Това заяви от трибуната на Добричкия общински съвет Живко Желев – председател на партийната организация на БСП в община Добричка във връзка с оттеглянето на д-р Ердинч Хаджиев от поста председател на Общинския съвет и избора на д-р Даниела Йорданова.

Мотивът, който д-р Хаджиев посочи за оттеглянето си, бе, че са сключили споразумение с част от съветниците от БСП: „за известен период от време председателят на общинския съвет да бъде от ДПС и този период вече е изтекъл“.

Желев благодари на д-р Хаджиев „затова, че беше откровен и не измисли някакви други мотиви“. Д-р Хаджиев, преди две години и половина сключихте споразумение. Преди малко казахте, че това споразумение е с част от групата съветници, като няколко пъти подчертахте партия БСП. Още тогава партия БСП се разграничи от четиримата общински съветници, с които вие сключихте това споразумение. Не можем да намесваме партия БСП в това споразумение, заяви Желев. Той подчерта, че това споразумение е било сключено лично с тях, а не с партия БСП. Няколко пъти казахте, че ръководството на ДПС е разговаряло с тях. А къде беше ръководството на БСП? Тези четиримата другари действаха противоуставно, с абсолютно никакво съобразяване с политиката на БСП, защото ръководството на БСП имаше споразумение с друга политическа партия и всички го знаете. То беше подписано, но с ръководство на БСП, а не с някои членове, заяви още Живко Желев.

Новият председател д-р Даниела Йорданова увери, че няма нов политически играч в политическата координатна система в днешния Общински съвет.

https://dobrudjabg.com/novina/jivko-jelev-sled-rokadata-v-dobrichki-obshtinski-syvet-ne-namesvaite-partiq-bsp-v-tezi-dogovorki/84670

предишна
  • Стожер
    12° C
    разкъсана облачност
  • Победа
    12° C
    разкъсана облачност
  • Карапелит
    12° C
    разкъсана облачност
  • Овчарово
    12° C
    разкъсана облачност
  • Ведрина
    12° C
    разкъсана облачност
следваща
#
#
Нагоре