Как да се пазят от „ало” измами разясниха прокурори от Добрич на жителите на с. Бранище

07.03.2024

 Добричонлайн

През изминалата седмица прокурорите Милена Любенова и Даниел Илиев – говорители на Окръжната и Районната прокуратури в Добрич, посетиха село Бранище и се срещнаха с възрастни хора, живущи там.

Темата на срещата бяха телефонните измами. Повечето от възрастните хора споделиха, че са ставали жертви на опити да бъдат въведени в заблуждение и ощетени финансово след това. Прокурор Любенова и прокурор Илиев им разказаха в детайли какви могат да бъдат сценариите, използвани обичайно от измамниците. Те ясно дефинираха и най-добрите мерки, които да могат да бъдат взети незабавно с цел прекратяване на измамата. Един от най-важните съвети, които магистратите дадоха на възрастните хора, беше, че не трябва да се дават пари на непознати хора под какъвто и да е претекст. Основно правило е, че нито полицията, нито съдебната власт, търсят услугите на обикновените граждани за залавяне на престъпници и то искайки им пари по телефона.

Всички участници в срещата получиха брошури с полезна информация по дискутираната тема за телефонните измами.

 

https://www.dobrichonline.com/novini/80510/kak-da-se-pazyat-ot-alo-izmami-razyasnikha-prokurori-ot-dobrich-na-zhitelite-na-s-branishche

предишна
 • Стожер
  24° C
  облачно
 • Победа
  24° C
  облачно
 • Карапелит
  24° C
  облачно
 • Овчарово
  24° C
  облачно
 • Ведрина
  24° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре