Депото в Стожер функционира нормално и приема до 80 тона отпадъци дневно

04.03.2015
Общините Добрич, Добричка и Генерал Тошево вече извозват отпадъците си на новото депо в с. Стожер. В процес на сключване е споразумение и с община Крушари, съобщи в ефира на радио „Добруджа" еколога на общината Теодора Петкова.
Депото в Стожер функционира нормално и приема до 80 тона отпадъци дневно

Общините Добрич, Добричка и Генерал Тошево вече извозват отпадъците си на новото депо в с. Стожер. В процес на сключване е споразумение и с община Крушари, съобщи в ефира на радио „Добруджа" еколога на общината Теодора Петкова. Останалите общини извозват отпадъците си първо до двете претоварни станции в Балчик и Тервел, от където биват транспортирани до Стожер. От 8 до 10 курса правят колите на ден, които извозват отпадъците на нашия град. Депото приема и голямо количество отпадъчни строителни материали. Община Добричка прави по два курса дневно до Стожер, а Генерал Тошево по 4. Дневният капаците на новото сметище е 80 тона. Извозването на общинските боклуци става по обходен маршрут, който води до депото. В рамките на осъществяването на проекта, бе изграден и специален път за автомобилите, които извозват боклуците, отвеждащ до депото, припомни Петкова.
Работата на новото сметище върви с нормални темпове, коментира още Теодора Петкова. Старото сметище, в с. Богдан, престана да функционира в края на февруари. В момента се подготвя проект за неговата рекултивация, след което то ще бъде затворено.

предишна
 • Стожер
  21° C
  разкъсана облачност
 • Победа
  21° C
  разкъсана облачност
 • Карапелит
  23° C
  предимно ясно
 • Овчарово
  21° C
  разкъсана облачност
 • Ведрина
  21° C
  разкъсана облачност
следваща
#
#
Нагоре