Ремонт на читалището в Одърци с икономии от капиталовите разходи на Община Добричка (ВИДЕО)

17.12.2019

 17.12.2019 г. 11:35:35 ч. / ИА Добруджа

За основен ремонт на сградата на читалището в село Одърци да се използват неусвоени средства от капиталовата програма за 2019 г. на Община Добричка. Това е предложението, което включва актуализация на бюджета за тази година и бе обект на обществено обсъждане днес в общинската администрация на Добричка. Пред кметове, кметски наместници и общински съветници кметът на община Добричка Соня Георгиева представи в детайли докладната записка, която предстои да бъде гласувана от Общинския съвет.

Неусвоените средства в размер на 33 819 лв. са останали при изпълнение на инвестиционната програма и са от целевата субсидия за капиталовите разходи. 16 459 лв. от сумата са икономии след проведени процедури по Закона за обществените поръчки и 17 360 лв. са неусвоени средства за обекти.

Проекторешението предвижда да се включи нов обект в инвестиционната програма – читалището в село Одърци. „Сградата се нуждае от основен ремонт, защото не отговаря на санитарните изисквания. Необходимо е конструктивно укрепване на покрива и нова подова конструкция“, каза Соня Георгиева.

Кметът на Паскалево заяви че, подкрепя предложението, но се надява в бъдеще да има пари за ремонти и на други читалища, които са в лошо състояние. Кметът на Плачи дол пък изрази становище, че би било добре икономисаните от обществените поръчки средства да се предоставят на селата, в които са обектите. В отговор Соня Георгиева обясни, че съгласно разпоредбите, неусвоените средства се разходват с решение на Общинския съвет.

предишна
 • Стожер
  22° C
  предимно облачно
 • Победа
  22° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  21° C
  предимно облачно
 • Овчарово
  22° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  22° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре