Личните лекари в община Добричка няма да плащат наем за кабинетите си за срока на извънредното положение (ВИДЕО)

26.03.2020

 26.03.2020 г. 12:20:09 ч.

МГ Добруджа   Михаил Добромиров

 

Общопрактикуващите лекари в община Добричка, които ползват помещения, общинска собственост, да не заплащат наем за срока на извънредното положение. Това реши Общинският съвет, който одобри предложението на кмета Соня Георгиева. В края на днешната сесия, която премина при закрити врата. Георгиева представи информация за предприетите действия на общинската администрация във връзка с обявеното извънредно положение.
Преди това Георгиева обясни мотивите си да оттегли докладната записка относно новия размер на заплатите на кметовете на кметства от общината. В създалата се обстановка мисля, че това много чувствителен за обществото момент и не е редно на този етап да се предприемат такива действия, заяви Соня Георгиева. Според нея не трябва да се създава излишно напрежение в обществото. Тя обаче уточни, че след като обстановката се промени, ще внесе предложението и Oбщинският съвет ще може гласува новия размер на кметските заплати, със задна дата от 1 януари. Те ще получат полагащите им се увеличения, но мисля,че трябва да премине всичко това, каза кметът на община Добричка, като припомни, че парите за увеличението са заложени в бюджета.
Георгиева изказа благодарност на всички служители на администрация, които работят на първа линия, както и на лекарите. Тя призова съветнците, които имат желание и възможност да помогнат, да го направят. 
Готовност за осигуряване на дърва за нуждаещи се жители на общината, е отправил директора на ДГС-Добрич Цанко Николов, съобщи още кметът.

Пълен запис на днешната сесия може да гледате тук!

http://dobrudjabg.com/novina/lichnite-lekari-v-obshtina-dobrichka-nqma-da-plashtat-naem-za-kabinetite-si-za-sroka-izvynrednoto-polojenie-video-/59847

предишна
 • Стожер
  18° C
  предимно облачно
 • Победа
  18° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  18° C
  разкъсана облачност
 • Овчарово
  18° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  18° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре