Рехабилитация на част от уличната мрежа на две села и професионално кухненско оборудване за ДСП в Дончево подсигурява безвъзмездно проект по ПРСР

13.12.2023

 Участъци от улици в Плачидол и Карапелит ще бъдат рехабилитирани, а Домашният социален патронаж в Дончево ще получи професионално  кухненско оборудване по проект“Инвестиции в подобряването на малка по мащаби инфраструктура в селата Плачидол, Карапелит и Дончево, община Добричка“.

Административен договор за това вече е подписан от община Добричка. Той е за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие“по мярка 19 от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Проектното предложение включва комплекс от дейности – рехабилитация на участък от улица „Девета“ в с.Плачидол, рехабилитация на участък от улица „Двадесет и четвърта“ в с.Карапелит и доставка и монтаж на професионално кухненско оборудване в Домашен социален патронаж  в с. Дончево.

Одобрената стойност на проекта е  192 537 лв., а крайният срок за изпълнение – 30 юни 2025 г.

Проектните дейности ще способстват за подобряване на жизнената среда и повишаване на икономическата и социална привлекателност на региона чрез рехабилитация на част от уличната мрежа и обновяване на социалната инфраструктура .

предишна
  • Стожер
    11° C
    ясно небе
  • Победа
    11° C
    ясно небе
  • Карапелит
    11° C
    ясно небе
  • Овчарово
    11° C
    ясно небе
  • Ведрина
    11° C
    ясно небе
следваща
#
#
Нагоре