Община Добричка няма да подкрепи коригирания бизнес план на ВиК Добрич

26.07.2022

 29.06.2022 г. 15:54:28 ч. / Михаил Добромиров

Община Добричка няма да подкрепи коригирания бизнес план на ВиК Добрич, по време на Общото събрание на Асоциацията по ВиК в обособена територия Добрич. Днес съветниците приеха решението за това как да гласува утре представителят на Община Добричка.

Мотивите, с които представителя на Общината ще гласува „въздържал се“ са, че в предложения Бизнес план за развитие на дейността на „В и К Добрич“ АД за регулаторния период 2022 - 2026 г. има стратегически несъответствия и непълноти.

В предложения Бизнес план не са предвидени мерки и средства за привеждане на водоизточниците и санитарно-охранителните зони около тях в съответствие с изискванията.

Предвидените мерки и средства в инвестиционната програма на предложения за съгласуване бизнес план за регулиране на налягането във водоснабдителната мрежа с цел намаляване на авариите и осигуряване на нормално водоснабдяване в малките населени места са крайно недостатъчни.

В инвестиционната програма са заложени 1 милион и 710 хил. лева за рехабилитация и разширение на водопроводната мрежа с цел подобряване на предоставената услуга. Това е  средно 342 хил. лева за година, което е изключително малка сума, смятат от Община Добричка.

Нужно е в документа да се прецизира в съответствие с одобрения трансфер от Министерски съвет към бюджета на община Добричка за целеви средства за изграждане на захранващ водопровод на с. Стожер от магистрален водопровод Батово-Добрич през с.Соколник.

https://dobrudjabg.com/novina/obshtina-dobrichka-nqma-da-podkrepi-korigiraniq-biznes-plan-na-vik-dobrich/79666?fbclid=IwAR2F7-J8a3CM0PHL14b26rQU3F4OtBpj3W1zYeZL00mUa3zhM62KC3KkC-c

предишна
  • Стожер
    17° C
    облачно
  • Победа
    17° C
    облачно
  • Карапелит
    16° C
    облачно
  • Овчарово
    17° C
    облачно
  • Ведрина
    17° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре