Председателите на Общинските съвети в Добрич и Добричка са избрани в УС на НАПОС-РБ

07.03.2024

 Про Нюз

Председателите на Общинските съвети на общините Добрич и Добричка Красимир Николов и Георги Коев са избрани в Управителния съвет на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България (НАПОС-РБ). Организацията проведе днес в Пловдив Общо събрание, като чества и 20-годишнина от създаването й. За втори мандат начело на асоциацията ще бъде председателят на Общински съвет-Велико Търново Венцислав Спирдонов.

Приветствие към участниците в Общото събрание поднесоха председателят на Общински съвет - Пловдив Атанас Узунов и зам.-кметът на Пловдив Силвия Петкова. Сред гостите бяха Даниел Панов-кмет на община Велико Търново и председател на УС на НСОРБ, както и изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева.

„За изминалите 20 години НАПОС–РБ се утвърди като авторитетна неправителствена организация в областта на местното самоуправление, провеждаща множество научно–теоретични конференции, тематични дискусии, обучения, пътуващи семинари и други мероприятия в подкрепа на местните власти и общинските съвети. В момента в НАПОС – РБ членуват над 204 председатели на Общински съвети като организацията е отворена за прием на нови членове“, заяви Венцислав Спирдонов.

По време на форума бяха избрани нови ръководни органи на НАПОС-РБ-Управителен съвет от 25 души и Контролен съвет от 7 членове. Зам. председатели са Атанас Телчаров от община Садово и Сейфи Мехмедали от община Джебел.

Изпълнителният директор на НАПОС-РБ инж. Делян Дамяновски предложи да се направят промени в Устава на НАПОС-РБ. Според него организацията се е разраснала и занапред трябва да има трима зам.председатели.

Непосредствено след избора на новия Управителен съвет, членовете му проведоха първото си заседание.

Срещата завърши като бившите членове на УС на НАПОС-РБ и председатели на Общинските съвети на Бургас проф. Севдалина Турманова, д-р Мария Стойчева на Силистра и Бедрие Газиюмер на Черноочене, бяха удостоени със званието „почетни членове“ на асоциацията. За активна работа и всеотдайност към асоциацията трите дами бяха наградени с плакет и грамота.

 

https://pronewsdobrich.bg/predsedatelite-na-obshtinskite-saveti-v-dobrich-i-dobrichka-sa-izbrani-v-us-na-napos-rb-p432790

 

предишна
  • Стожер
    11° C
    облачно
  • Победа
    11° C
    облачно
  • Карапелит
    11° C
    облачно
  • Овчарово
    11° C
    облачно
  • Ведрина
    11° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре